Site icon Телеканал «ДніпроTV»

російський удар по Чаплиному забрав життя 25 людей: ким вони були

День Незалежності України і російський терор. Як вони пов’язані? Цинічними вбивствами рф мирного населення України. Удар по Чаплиному, що у Васильківському районі Дніпропетровщини, забрав щонайменше 25 життів, двоє з них – діти. Постраждали близько 30 житлових будинків, 2 – зруйновані вщент. І це не просто цифри статистики. У тих будинках жили люди. Ким вони були?

Світлана Кібець — жителька селища Чаплине. Пані Світлані 70. І останнє, що вона чекала побачити на День Незалежності — це зруйнований будинок, у якому майже не залишилося цілого приміщення. Сиділи з онукою у літній кухні, коли прилетіли російські снаряди.
Ночувати родині тепер доведеться у вцілілих кутках будинку, але їм, кажуть, пощастило — залишилися живі.

Росія звітує про знищення 200 українських бойовиків. На ділі — знищені два будинки, в яких жили прості люди. Вбито дітей. На місці цієї вирви колись жив Вадим, йому було 11. Батькові довелося буквально витягати тіло сина з-під завалів. Старший брат Богдан вижив, разом з матір’ю він потрапив до лікарні.

По мирному селищу робітників та господарників росія випустила 8 снарядів – 5 з них касетні, все ще заборонені ООН, але які постійно застосовуються проти українців.

6-річна дитина заживо згоріла в автомобілі біля залізниці. Іншій пощастило більше – її викинуло з автівки, у якій згоріли батьки. Вони були переселенцями з Донеччини і просто проїжджали повз станцію.

Зараз чаплинці відбудовують залишки житла… там, де це можливо. 25 життів забрали військові рф, 31 поранений, близько 30 будинків пошкоджені, два — зруйновані вщент. Такі остаточні дані про наслідки терористичного акту росії проти селища з населенням 8 тисяч мирних людей.