Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Російські війська знищують усе, що робить нас народом, але за це на них чекає відповідальність, — Президент України Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян країни. Голова держави подякував громадянам країни за стійкість перед ворогом.

“Вільний Славутичу, який загарбникам не підкорити!

Сьогодні ми були всі разом з тобою – на твоїх вулицях, у твоєму протесті. І всі разом говоримо окупантам одне: ідіть додому, поки ще можете ходити.

Російські загарбники увійшли у Славутич і зустріли там таку ж реакцію, як і на півдні нашої держави, як і на сході нашої країни”, — розповів Володимир Зеленський. 

Голова держави підкреслив мужність простих українців, які беруть окупантів в полон: “Саме тому прості українські селяни голіруч беруть у полон пілотів збитих російських літаків, які падають на нашу землю. Саме тому наші «тракторні війська» – українські фермери забирають російську техніку в полях і віддають її нашим Збройним Силам України. Зокрема найновіші зразки, які Росія намагалася зберігати в секреті. А тепер окупанти кидають їх на нашій землі та просто втікають…”

Президент України привітав Національну гвардію України з офіційним святом та подякував за захист держави та усе зроблене на шляху до перемоги. Загалом за час повномасштабної війни з 24 лютого вже 476 бійців Національної гвардії були відзначені державними нагородами.

Голова держави веде переговори з Президентом Польщі Анджеєм Дудою, основною темою яких є захист обох країн. Володимир Зеленський підкреслює, що необхідно посилити безпеку як Українидержав.

“Яка ціна цієї безпеки? Це ж дуже конкретно. Це літаки для України. Це танки для нашої держави. Це протиракетна оборона. Це протикорабельна зброя. Це те, що є в наших партнерів. Що в них просто припадає пилом. Зрештою, це все для свободи не тільки в Україні – для свободи у Європі“, — зазначив Президент України.

Володимир Зеленський розмовляв з військовими, що наразі знаходяться у Маріуполі: “И, кстати, мы говорили сегодня с нашими военными в Мариуполе. С нашими героями, которые защищают этот город. Мы говорили на русском языке. Потому что в Украине нет и никогда не было языковой проблемы”.

Дискримінацію російськомовних українців Президент України назвав вигадкою окупантів. Відтепер російська мова буде асоціюватися з вибухами, вбивствами та насильницькою депортацією, тож ворог зробив усе, аби громадяни України відмовлялися від неї, підкреслив Володимир Зеленський.