Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Знищення цивільних: російські окупанти порушують усі закони війни у Маріуполі

Маріуполь з 3 березня залишається без електроенергії, води й опалення, у місті також практично відсутній мобільний зв’язок. Запланована евакуація мирного населення постійно переноситься, оскільки російська сторона не дотримується режиму тиші та продовжує обстріли.

12 днів Маріуполь находиться під безперервними обстрілами ворога. 12 героїчних діб місто та його захисники стримують наступ. Путінська армія, не маючи змоги зламати волю українських захисників, порушують всі закони війни та знищують цивільне населення – жінок, дітей, старих та хворих.

Денис Прокопенко, командир полку «Азов»: “Перебуваючи з першого березня в оточенні все більшого загону ворожих військ, наші воїни стоять на обороні важливого стратегічного міста-форпосту на Азовському морі. Наші бійці вже викликають захоплення у всьому світі. Підтримують воїнів сильно як українці, так і люди за межами країни. Але ворог порушує правила війни, обстрілюючи мирних людей та руйнуючи інфраструктуру міста. Ворог заганяє маріупольців у кут. Проти містян критична нестача води та їжі, вони без електрики та газу в холодну пору року вже кілька днів”.

Спроба евакуації мирного населення з Маріуполя знову зірвалася через безперервний обстріл з боку російських військ. Бойовики відкрили вогонь, не забезпечивши режиму тиші. Наразі окупанти продовжують обстріли міста. Не жалкують патронів навіть стріляючи по лікарням.

У Маріуполі гуманітарна криза. Бабусі виносять з розбитої аптеки воду, а лікарі – медикаменти. Люди майже не зважають на військових та перебігають під обстрілами.
Допоки маріупольці борються з кризою, діти сидять у підвалах під світлом від свічок. Дивлячись на цей жах, кожен представник влади, солдат та українець продовжує просити захід закрити небо над країною.

Денис Прокопенко, командир полку «Азов»: “Але невинні люди в Маріуполі майже голодують, і це відбувається зараз, це відбувається в сучасній Європі. Спроби організувати безпечний коридор для евакуації мирного населення провалився через дії противника. Місце збору людей, яке місцева влада визначила, місце евакуації, активно обстрілювали. Якщо незабаром буде забезпечена безпольотна зона над Україною, ми будемо безпечно керувати поставками води та продуктів харчування, а також евакуювати людей. Ми виконуємо свій обов’язок, оскільки українські військові хоробро борються.

Настав час визначити дій, затримка яких може викликати у світі все більше людських жертв. Людські життя потребують закритого неба.