Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Росіяни вбили 94-річного дідуся, який пережив Другу світову війну

Внаслідок російської атаки на Дніпро загинули дві людини, восьмеро поранених. Пошуково-рятувальна операція триває увесь день. Загалом до поліції сьогодні звернулося 40 людей із заявами про пошкоджене майно. Внаслідок атаки дроном також понівечено 10 автомобілів та гараж. Про наслідки чергового російського терору – у наступному сюжеті.

Алла – голова ОСББ понівеченого будинку, цьогоріч в ньому збиралися латати дах. На момент вибуху жінка спала, її викинуло з ліжка. Аллі вдалося вибратися зі зруйнованої квартири.

“Ми вийшли через 9 поверх першого під’їзду, у них там ціле, тільки одна кімната, її нема. Ми по коридору вибрались у під’їзд”.

Люди не можуть прийти в себе. Але знають, їх не кинуть напризволяще.

Вдень рятувальники евакуювали жінку з третього поверху. Вона – лежача хвора.

Трохи пізніше з-під завалів дістали тіло 94-ти річного чоловіка.

Надвечір стало відомо, що між 8 та 9 поверхами видно тіло жінки. Дістатися до нього надзвичайники поки не можуть. Для цього треба демонтувати перекриття.

За висновками технічного звіту фахівців 18 квартир постраждалого будинку доведеться відселити. Місто компенсує власникам тимчасову оренду житла, повідомив міський голова Борис Філатов. У вцілілій частині багатоповерхівки комунальники закільцюють мережі, тож мешканці матимуть воду, опалення, електрику та газ.

Розбір понівечених поверхів триватиме ще кілька діб. Далі фахівці розпочнуть комплексне інструментальне обстеження.

Мешканці постраждалого будинку ОСББ щодо усунення пошкоджень можуть звертатися до департаменту самоорганізації населення міськради, а також на єдину гарячу лінію мерії.

(063) 340-94-77

(056) 732-12-12

(095) 732-12-12

(096) 732-12-12

(073) 732-12-12

Якщо є пошкодження в будинку навпроти, потрібно звернутися до управляючої компанії.

Читайте також: Ще одна жертва ворожої атаки на Дніпро: між 8 та 9 поверхами видно тіло жінки, — ОВА