Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Росіяни терплять поразку на північному фронті: Чернігів тримається!

Місто Чернігів потрапило під ворожі обстріли в перший тиждень української вітчизняної війни. Окупанти досі не дають спокою чернігівцям. Життя місцевих перетворилось на страшний сон через артилерію та авіацію ворога.

Чернігів, північніший обласний центр країни. Розташування міста біля кордну стало однією з причин обстрілів. Київ захопити у окупанта не вийшло, ціллю стали інші міста. Але й тут не вийшло. Тому російські нападники, як звичайнісінькі терористи, почали обстрілювати житлові будинки та вбивати мирне населення.

Чернігів героїчно тримається майже місяць. Чернігівці – герої. Люди, вже звикли до вибухів, які, на жаль, лунають у місті часто. Серед іншого, росіяни заважають поставкам у місто води та їжі, знищують цивільну інфраструктуру. Обстріли містян біля магазинів, влучання в автівки з водою, яку розвозять по квартирам. Це не вигадка – це дійсність.

Росіяни стріляють у всіх без розбору. Люди намагаються залишити місто, але окупант не дає – цілі родини потрапляють під обстріли. Наприклад, вихованці дитячого реабілітаційного центру ховались у підвалі декілька днів разом із вихователькою, та тільки нещодавно змогли вибратись.

Наталія Песоцька, вихователька Чернігівського центру соціально-психологічної реабілітації дітей: “Ну, цей жах я вам передати не можу, коли на тебе сипеться штукатурка і оці труби, вони усі обмотані скловатою. І я собі сиджу і думаю: як, якщо впадуть ці труби, витягувати звідси людей, дітей”.

Сьогодні на Чернігівщині окупанти підірвали міст, який поєднував Київ та Чернігів. Єдиний міст, яким можна було дістатися столиці. Він слугував також шляхом для підвезення «гуманітарки» та евакуації. Напрямок важливий, але гуманітарні вантажі продовжать свій рух.

В’ячеслав Чаус, голова Чернігівської обласної військово-цивільної адміністрації: “Ми забезпечуємо місто продуктами харчування і всім необхідним, це перше. Друге: ми обов’язково збудуємо новий міст. Він у нас був старенький, а таке місто як Чернігів – місто-герой, заслуговує нового, крутого, сучасного мосту. Ми його обов’язково збудуємо після нашої перемоги”.

Усі жахіття, які принесла в життя українців армія окупантів – країна ніколи не забуде. Усі жахливі руйнування – відновлять, ЗСУ вже зовсім скоро поверне всі українські землі та Україна знову буде вільною.

А чернігівців просимо: тримайтеся!