Site icon Телеканал «ДніпроTV»

росіяни щодня обстрілюють села Запорізької області

росіяни щодня обстрілюють села Запорізької області. На цей раз окупаційні війська обстріляли село Новояковлівка. Не дивячись на постійні ворожі атаки, життя у селі продовжується.

Поки українці щодня боряться за свої життя, росіяни продовжують жорстоко та цинічно їх відбирати. Цього разу окупанти обстріляли село Новояковлівка Запорізької області. Мешканці розповідають, що обстріли ворог проводить регулярно і подовгу доводиться сидіти у підвалах.

Жителька Новояковлівки: “Я перші дні сиділа сама у підвалі, тому що варіантів не було. Як почало гатити, свиню підкосило. Зарізала свиню та й думаю, скоро моя черга… Намагаюся бути поруч з людьми, так легше”.

Жителі села намагаються завжди бути поруч, бо так легше переживати обстріли. Проте, від руйнувань домівок, на жаль, це не рятує. У результаті збройної атаки, ушкоджень зазнали десятки приватних будинків та дошкільний навчальний заклад.

Іван Арєф’єв, речник Запорізької обласної військової адміністрації: “Ми бачимо руйнування, які зашкодили цій будівлі, цьому садку «Калинка». Ворог не припиняє обстрілювати саме школи, дитсадки, лікарні саме населених пунктів Запорізького краю”.

З 400 людей, які проживали у селі, на сьогодні залишилось 70, більшість з яких – пенсіонери. Села навколо також щодня піддаються обстрілам, проте мешканці не втрачають надії та сподіваються на повернення спокійного та мирного життя.