Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Росія продовжує руйнувати Бахмут: як виживають місцеві

Бахмут – символ боротьби українського народу та жорстокості російського. Місто, яке знаходить у менш ніж в двох кілометрах від ворога. Місто руїн та постійних вибухів. Попри все, тут залишаються місцеві жителі. Як вони живуть?

– Це шось прилетіло.
– Давай збиратися. Так. Вирушаємо.

Бахмут у Донецькій області постійно страждає від артилерійських ударів рашистів. За словами військових, невдовзі за численністю руйнувань місто може наздогнати Маріуполь.

Позивний «Тесла», військовослужбовець: «Але бачиш, люди залишаються. Ми пройшли щойно жінку, там військові. Дітей вже не видно. Тут були влітку діти. Отут я проїжджав, і на розі цієї бахмутської кав’ярні стояла дівчинка років 9-10, щось в телефоні — чи гралася, чи комусь писала. Не всюди був зв’язок, він був місцями».

Зараз у місті повністю відсутні телефонний зв’язок та інтернет. Втім, життя продовжується. На вулицях все ще можна побачити місцевих. Є навіть працюючі магазини. Можна купити продукти або випити гарячої кави.

Позивний «Тесла», військовослужбовець: «Тут бойові дії. Перші обстріли почалися в середині літа. Тобто в липні. В липні місяці, день не скажу, тут почалася вже війна. Війна триває пів року, видно руйнування. Зрозуміло, що тут жити неможливо».

Військові сподіваються, що решта жителів евакуюються заради власної безпеки. Так ЗСУ буде легше ефективно давати відсіч ворогу.