Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Росія намагалася впровадити своїх агентів у в’язниці Дніпропетровщини

Російська фсб намагалася створити в Україні агентурну мережу з ув’язнених із тимчасово окупованих територій. Частину з них перевели на Дніпропетровщину, повідомляють в СБУ.

Всього фсб завербувала 7 ув’язнених, які перебували на територіях виправних установ  Дніпропетровської, Київської, Харківської та Чернігівської областей, куди вони прибули з тюрем тимчасово окупованої Луганщини.

Усім їм залишався мінімальний строк за гратами, тож фсб завербувала «зеків» і «підказала» їм попросити Україну про переведення із тюрем тимчасово окупованої Луганщини, як це передбачає закон. Після виходу на волю вони мали виконувати ворожі завдання проти України. 

Як встановила СБУ, куратором цієї мережі виявися «начальник оперативной части исправительной колонии № 38» терористичної організації «лнр». Свої дії він координував з кадровими співробітниками фсб.

Наразі ворожому вербувальнику заочно повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Читайте також: За розпусні дії стосовно 5-річної дівчинки затримали мешканця Дніпра