Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Росія може атакувати Україну хімічною зброєю, – Держсекретаріат США

Росія з власної волі полишає Раду Європи. Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков пояснив, що такий крок передбачає вихід РФ з усіх її інститутів та механізмів. Та згідно статуту, Росія перестане бути членом Ради Європи лише з 1 січня наступного року. В ЄС уїдливо зазначили, що Парламентська асамблея позбавила права голосу російських представників ще під час анексії Криму в 2014 році.

США побоюються використання Росією хімічної та біологічної зброї на території України. Про це у Твіттері написала прессекретарка президента США Джен Псакі.
Такі версії народилися після брехливих повідомлень Кремля про присутність американських біолабораторій в Україні.

Дженіффер Псакі, прессекретар президента США: “У Росії чітка модель поведінки – вона або сама готується застосувати зброю масового ураження, або планує інсценувати напад українців задля приводу подальшої війни”.

Раніше ООН заявила, що їй нічого невідомо про українську зброю масового ураження. Офіційний представник ООН Стефан Дюжаррік заявив, що дії українського уряду не суперечать міжнародним зобов’язанням щодо хімічної та біологічної зброї. В той же час заступниця Держсекретаря США Вікторія Нуланд попередила, що російські сили можуть отримати контроль над “об’єктами біологічних досліджень” в Україні. Треба усіляко цьому завадити, наголосила Вікторія Нуланд під час слухань у Сенаті США. І додала:

“Брехня Путіна побудована на його брехні світові, власному народові та його військовим. Батьки, жінки, діти, які більше не побачать своїх рідних – усе це через жахливі рішення однієї людини… Путін випробовує усіх нас – і ЄС, і НАТО, і країни великої сімки. Вільні люди, вільні нації і Україна мають перемогти”.

Сьогодні ж спікер Пентагону Джон Кірбі заявив, що європейські та американські літаки навряд чи допоможуть закрити небо російській авіації.

Джон Кірбі, спікер Пентагону США: «Я переконаний, що надання літаків Україні призведе до більшої ескалації повітряних боїв».

Пентагон наразі вважає, що надає більш важливу технічну допомогу Україні. Мовляв, так і країни НАТО, і Євросоюз, і самі українці будуть у більшій безпеці.

Джон Кірбі, спікер Пентагону США: “У містера Путіна є досі вибір – не продовжувати ескалацію і не використовувати дальній вогонь, а знайти дипломатичний шлях і покласти край вторгненню”.

Тим часом у самій Росії все більш відчутні світові санкції. Відсьогодні у агресивного сусіда не працюють платіжні системи Apple Pay та Samsung Pay. Також призупинили роботу Visa та MasterCard. Загалом понад 200 відомих світових компаній вирішили піти з російського ринку. Ще більше – обмежили свою роботу в РФ. Сьогодні ж МЗС України закликало й ці транснаціональні компанії переглянути рішення щодо продовження діяльності в Росії, а уряди та споживачів усього світу – бойкотувати їхню продукцію.