Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Родзинки Набережної Заводської

Дійовські плавні, фортеця Новий кодак та суконна фабрика. Це тріада визначних місць нашої Набережної Заводської. Вона складається із двох частин.

Перша – це лінія заводів та промислових господарств, з мінімальним декоративним озелененням. А от найцікавіша частина набережної знаходиться далі – у сторону житлових масивів «Червоний камінь», «Парус» та «Покровський».
Другу частину Набережної архітектори називають готовою основою для розкішних парків. Раніше там були садиби, частинка яких збереглася і сьогодні.

Історичним каркасом всієї Набережної вважають дві фортеці Старий кодак та Новий кодак. Саме з останньої радять туристам починати знайомство з Дніпровським узбережжям. Новий Кодак в районі ж/м Червоний камінь заснували у 1640 році.

Однак на сьогодні від суконної фабрики зберігся лише один кам’яний корпус. Зараз це корпус №1 хлібзаводу на центральному проспекті. Та повертаючись до Набережної Заводської – слід відзначити , що важливими архітектурними та стратегічними об’єктами є Кайдацький та Амурський мости. Про них дивіться в наших наступних сюжетах.