Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Родина з Дніпра не хоче віддавати дітей до притулку, але чи в безпеці вони вдома?

Нещодавно в місцевих дніпровських групах у соцмережі почала ширитись історія про чотирьох нещасних дітей, про яких нібито не дбають батьки. Була навіть інформація, буцімто з малих знущаються. Що ж там відбувається насправді? 

Цей будинок в Амур-Нижньодніпровському районі став відомим на все місто. Історія про «шведську родину» та «перевдягання молодшої доньки» з’явилась у публічній групі району у фейсбуці, але згодом була видалена. Там місцева мешканка розповіла про проблемну сім’ю. З нами жінка спілкуватися не захотіла, але про ситуацію дізнались у місцевих органах опіки. Рушили із перевіркою. Після ухвалили рішення: потрібно допомогти родині покращити умови проживання.

Наталія Негрій, начальниця відділу опіки і піклування управління-служби у справах дітей адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міськради: “З метою розширення площі та з метою того, щоб кожна дитина мала власний простір, переселити маму з дітками до відповідного закладу матері і дітей у АНД районі. І старша дитина почала запитувати, куди збираємося. І коли мама пояснила цю ситуацію, виявилося що батько з ними їхати не буде, дитина розплакалась і сказала, що без батька не поїде”.

Батьки показувати свої обличчя відмовились, кажуть, після допису бояться взагалі виходити на двір, адже місцеві їм погрожують. Втім, дітей показали. Як виявилося, малі у повному порядку і розлучатись з батьками не хочуть. Соцслужби пішли на компроміс.

Наталія Негрій, начальниця відділу опіки і піклування управління-служби у справах дітей адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міськради: “Ми дійшли до конкретного рішення. Родина підшукує собі житло більшого розміру, і час від часу вони нам повідомляють про подальші свої дії. Ми визначили термін, до якого буде остаточний термін і ця сім’я переїде в інше місце проживання”.

Працівники соцслужби запевняють: малі доглянуті, не голодні. А от житлові умови дійсно неналежні для родини з чотирма дітьми. Умови їхнього утримання контролюватиме служба у справах дітей. Батьки ж пообіцяли: підшукають більш підходяще житло.