Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Родина переселенців знайшла у Дніпрі нове житло

Волонтери дніпровського пункту для вимушених переселенців відвідали родину Вашето, яка нині знайшла житло в Дніпрі. Наталя з батьками, невісткою Ганною та її маленькою донькою — з села Павлівка, що на Донеччині. До Дніпра приїхали евакуаційним потягом з Покровська в середині червня. Після чотирьох місяців війни вони знайшли прихисток у пункті для вимушених переселенців, який працює в нашому місті на базі Центру соціальної відповідальності за підтримки «Благодійного фонду «Геннадія Гуфмана». 

Сім’я Вашето нарешті трохи оговталась. Оформили документи переселенців та почали планувати життя. Головне – дах над головою, тож в першу чергу знайшли житло. До нової оселі господарі запросили тих, хто першими простягнув руку допомоги – волонтерів пункту.

Наталя Вашето розповіла, що її невістка зараз поїхала з Дніпра, аби забрати з лікарні старшого сина Івана. Хлопець дістав поранення під час ворожого обстрілу. Нині з ним все добре. Подальше життя родина планує в Дніпрі. Повертатися додому небезпечно — там тривають бойові дії, немає світла, газу, води.

Наталя Вашето, переселенка з Донеччини: «Жили у волонтерському центрі Геннадія Гуфмана. Велике йому спасибі за надану нам допомогу. А сюди ми переїхали на квартиру. Ми цей весь період, поки жили у волонтерському центрі, ми шукали житло. І знайшли однокімнатну квартиру. Переїхали ми, виходить, два тижні тому сюди. Переїхала я зі своїми батьками”.

Волонтерка «Благодійного фонду «Геннадія Гуфмана» Наталя радіє тому, що у родини все складається вдало.

Наталя Сутула, волонтерка благодійного фонду: «В нашому пункті ми займаємось тим, що допомагаємо людям, які опинилися в скрутному становищі, являються вимушеними переселенцями. Зупинитися та вирішити свої питання щодо подальшого свого перебування. За час того, як люди опиняються у нас, ми товаришуємо, спілкуємося і, власне, сьогодні нас запросила в гості родина Вашето, яка перебувала у нас деякий час».

Пункт, який працює на базі Центру соціальної відповідальності за підтримки «Благодійного фонду «Геннадія Гуфмана» за час війни допоміг понад трьом тисячам вимушених переселенців зі східних областей України.