Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Робота міських лікувальних закладів не зупинятиметься навіть за відсутності світла. Усі мають генератори», – чергова по місту

У Дніпрі міські лікувальні заклади забезпечені генераторами, аби у разі можливої відсутності електроенергії їхня робота не припинялася. Дев’ятого листопада заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення ДМР Олександра Бодня перевірила готовність низки лікувальних закладів до роботи взимку. Вона цього дня чергує по місту. Перша локація — одна з найбільших міських лікарень.

«Проінспектували один із корпусів лікувального закладу, зокрема відділення екстреної невідкладної медичної допомоги, реабілітаційне та реанімацію. Це оновлені відділення. Найсучасніший ремонт, апаратура. Усі працюють у штатному режимі. Для цього корпусу є потужний генератор. Він вмикається автоматично, якщо зникне електропостачання. Є запаси кисню, води, медикаментів тощо», — сказала Олександра Бодня.

Лікарка відділення екстреної невідкладної медичної допомоги Ольга зазначила:

«Усе тут виконано за найсучаснішими європейськими стандартами. Нова апаратура, зокрема й обладнання для УЗД, гастро-, колоноскопії. У реанімації є кисень, вакуум, апарати ШВЛ, ЕКГ. Пацієнт, потрапляючи до лікарні, не потребує обстежень в інших місцях. У нашій лікарні працюють фахівці різного профілю. Вони постійно підвищують кваліфікацію. Нещодавно плідно співпрацювали з американськими лікарями.  Словом, пишаємося колективом, який готовий надати пацієнтам усю необхідну медичну допомогу».

Під час інспекційного об’їзду чергова по місту відвідала і міську амбулаторію. Тут також є генератор, аби не зупиняти лікувальний процес  за відсутності світла. Амбулаторія працює в штатному режимі.
У міських медичних закладах Дніпра встановлено 163 генератори: 72 – у лікарнях та 91 — в амбулаторіях.

Також попіклувалися, аби всі  заклади первинного та вторинного рівня були забезпечені системами  для безперебійного інтернету. В амбулаторіях на сьогодні 14 комплектів обладнання для резервного зв’язку, у міських лікарнях – 11.  До цього такими системами були забезпечені лише лікарні. Поява систем для безперебійного інтернету у центрах первинної допомоги дає можливість надавати електронні послуги за будь-яких ситуацій. Це видача е-направлень, е-рецептів тощо.

Читайте також: У Дніпропетровській області до професійного свята відзначили працівників культури.