Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Робота комунальних служб та евакуація: Борис Філатов про ситуацію в Дніпрі

Міський голова Дніпра Борис Філатов повідомив, що ситуація в Дніпрі та області загалом залишається контрольованою. У міськраді повідомляють, що інфраструктура Дніпра працює у штатному режимі.

Мер зазначив, що в «Міськводоканалу» достатньо реагентів, зокрема й хлору. Наразі лікарні міста мають запаси медикаментів на декілька місяців. Крім цього, до міста має надійти гуманітарний вантаж медикаментів та медобладнання від народу Ізраїлю та ізраїльського центру допомоги «Unite for Ukraine».

Людей, які зараз евакуюються до Дніпра з Луганської та Донецької областей, він закликав не залишатися в місті на довгий час.

«Я радив би їм не затримуватися у Дніпрі, а відновити тут сили і рухатися далі – у західні області. Те саме стосується і наших земляків, які поступово починають повертатися. Не варто поспішати. Усі, хто не задіяний на промислових підприємствах, не належить до працівників критичної інфраструктури і хто має можливість виїхати, тим, мабуть, варто затриматися у більш безпечних місцях», – сказав Борис Філатов. 

Місто продовжує опікуватись евакуацією тварин із зони бойових дій. Крім левів, тигрів та бурих ведмедів із харківського екопарку, КП «Зооконтроль» прийняло 40 тварин, вивезених із Харкова, Маріуполя, Сєвєродонецька, Волновахи. Тут також утримуються собаки наших бійців, яким не було з ким їх залишити.

Читайте також: У Дніпрі працює гаряча лінія для переселенців