Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Річниця Нацполіції: як змінилась робота копів за 8 років

Вони першими опиняються на місці обстрілів і рятують людей. Розслідують тисячі справ про військові злочини окупантів і зі зброєю в руках боронять Україну. Восьму річницю святкує Національна поліція України. Як змінилась робота копів за цей час і з якими викликами довелось зіткнутися з початком великої війни?

Олександр працює на місці ДТП. Велосипедист невдало зманеврував і врізався в автівку. Обійшлося без серйозних травм. Патрульний відслужив 2 роки в десантно-штурмових військах у зоні проведення АТО. Демобілізувавшись, подав документи для участі в конкурсі на посаду поліцейського патрульної поліції.

Олександр Сірцов, інспектор патрульної поліції: «Пройшов конкурс. Був дуже здивований, що зміг, тому що повідомлялося, що на конкурс приблизно 12 осіб на одну посаду».

Олександр працює патрульним вже 7 років. Йому довелося розбирати завали після ракетних обстрілів та рятувати людей.

Олександр Сірцов, інспектор патрульної поліції: «Ситуації дуже складні, і звикнути до них неможливо. Тому що до гарного життя люди звикають, до поганого пристосовуватися не хотілося би взагалі. І коли чуєш вибух, одразу намагаєшься зрозуміти, де він, звідки, і які можуть бути наслідки. І чи будуть ще вибухи».

Поки Олександр патрулює вулиці, його колег у Дніпрі вітали владці, представники ДСНС та керівництво Нацполіції. А у Києві провели урочистий захід з нагоди Дня Національної поліції України.

Володимир Зеленський, Президент України: «Вдячний всім поліцейським, які допомагають нашим людям і рятують життя після ударів російських терористів. Вдячний всім, хто бере участь у стабілізаційних заходах на деокупованій території та робить усе, щоб наші люди могли якнайшвидше відчути безпеку».

Сьогоднішнє молоде свято присвячене всім поліцейським нашої країни.

Читайте також: У Дніпрі відзначили працівників, які плідно працюють над діджиталізацією у сфері освіти