Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Рятувальники передали до музею АТО екземпляри застарілих вибухонебезпечних предметів

Сьогодні в рамах співпраці з Дніпропетровським національним історичним музеєм рятувальники поновили експозицію вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. З метою навчання населення правилам мінної безпеки, а також вивчення історії Дніпропетровщини рятувальники передали вибухонебезпечні знахідки, які свідчать про запеклі бойові дії, які відбувалися на території нашого краю.

Нажаль, зеймля й досі виштовхує зі своїх надр відголоски минулих війн, які несуть загрозу та вбивають наших сучасників. Особливо небезпечними такі хзнахідки є в дитячих руках. Тому вивчення історії, оволодіння такою важливою інформацією в рамках освітніх програм для відвідувачів історічного музею нестиме велику профілактичну роботу.

Начальник Головного управління ДСНС області Андрій Кульбач на чолі групи піротехнічних робіт  передали заступнику начальника Дніпропетровського історичного музею Юрію Фонигіну 23 одиниці різних застарілих божприпасів. Наразі ці міни та снаряди знешкоджені, тому можуть використовуватися в навчальних цілях та експозиціях музею.

Рятувальники дякують Історичному музею та музею громадянського подвигу АТО за плідну співпрацю у вивченні та збереженні історії рідного краю та героїчних вчинків мешканців Дніпропетровщини.

ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області