Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Рятують місто від підтоплень: аварійні роботи на Савченка у Дніпрі

Комунальники ремонтують дощоприймачі по Дніпру, а вандали розкрадають укриття. Черговий містом, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Олексій Самілик перевірив виконання доручень міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо прочистки та ремонту дощоприймальних мереж, а також відвідав захисне бетонне укриття по просп. Лесі Українки, 21.

Черговий по місту Олексій Самілик перевіряє модульне укриття на просп. Лесі Українки, 21.

Зараз побачили воно розкрадене, все освітлювальні прибори, одні дроти сторчать із щитка, також украдені замки і шпінгалети з біотуалету“, – розповів заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Олексій Самілик.

Лише за цей рік пошкоджено чи розкрадено майно в укриттях на загальну суму близько 100 тис. грн. Комунальні служби щоденно прибирають та відновлюють розкрадене, проте вандали знову беруться за своє.

На вокзалі заходили і вже хтось встиг нагадити. Є такі люди, яким не цікаво безпека інших людей. Це робиться за кошти містян за наші з вами кошти, для безпеки нас з вами“, – каже дніпрянин Дмитро.

Загалом Дніпро має вже 58 модульних захисних споруд. Комунальники планують встановити ще понад півсотні.

Наступна локація перевірки — Савченка, 83. Тут комунальники ремонтують дощоприймач.

Уже прокладено сам колектор дощоприймальний, діаметр 400, підключений в існуючу дощоприймальну мережу. Зараз будується опалубка, для того, щоб відлити дощоприймальну камеру, на ній потім будуть встановлені решітки, які будуть забирати водичку, яка не буде потрапляти та розмивати наш склон“, – розповідає Андрій Олефіренко, начальник бригади.

По завершенню робіт тут встановлять паркан задля безпеки мешканців.

В ході своєї перевірки, я задоволений роботою. Звичайно кінцевого результату ще видно, але вже видно, яка це буде камера, вже основа для неї зроблена, трубопровід прокладено з якісних сучасних матеріалів“, – розповів заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Олексій Самілик.

З початку року комунальниками прочищено понад 2300 зливоскидів та колодязів, та понад 6,5 км колекторів та водовідвідних канав. Відремонтовано більше пів тисячі дощоприймачів.

Читайте також: Молодь Дніпра вражає: у місті нагородили учасників молодіжного проєкту