Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ремонти за програмою співфінансування у Дніпрі тривають: черговий по місту перевірив ремонт ліфту та заміну покрівлі

Новий ліфт та замінена покрівля. Дніпро – єдине місто України, яке під час війни реалізує програму співфінансування проєктів ОСББ. 

У Дніпрі продовжує діяти міська програма співфінансування ремонтів ОСББ та ЖБК. Цього разу учасниками стали мешканці ЖБК №185 «Союз», в якому і відремонтували старий ліфт.

Владислав Аркушенко, представник підрядної організації: «Коли вимикатиметься світло, ліфт доїжджатиме до будь-якого поверху, першого, спокійно ставатиме, відчиняться двері, люди можуть звідти вийти».

У разі зникнення електроенергії замінена станція управління дозволяє ліфту продовжувати роботу до 15 хвилин. Мешканці сплатили 10% від суми ремонту, інші 90% виділила міська рада.

Святослав Ткаченко, директор департаменту з питань самоорганізації населення ДМР: «В даному багатоквартирному будинку встановлено нове обладнання — це нова ліфтова кабіна, нови троси, нова либідка, нова станція управління. Я поспілкувався з підрядником, також з головою ОСББ. Вони зазначили, що дуже задоволені роботою, яку зробило місто, і надалі будуть приймати участь у програмах, які наразі працюють у нашому місті».

Ремонтні роботи тривали близько тижня.

На другій локації черговий перевірив роботи із заміни м‘якої покрівлі 2-х під’їздів. Голова ОСББ «Слава» Андрій Шманцар каже, що проблеми з дахом були давно.

Андрій Шманцар, голова ОСББ «Слава»: «В тому році ми там, де могли, підлатали. А в цьому році зиму ми б не пережили. Тому вона потребувала, щоб її замінити, інакше взимку вона б «побігла».

Загальна площа робіт склала близько 700 кв.м.

Святослав Ткаченко, директор департаменту з питань самоорганізації населення ДМР: «У даному багатоквартирному будинку, де створено ОСББ, яке вже існує понад 10 років, була аварійна ситуація з покрівлею. Голова ОСББ звернувся до департаменту з відповідною заявкою в минулому році для того, щоб усунути цю ситуацію в даному році. Наразі я перевіряв, що виконуються ця програма, підрядники виконують роботу, а саме — усувають аварійну ситуацію, яка була пов’язана з м’якою покрівлею».

До кінця цього тижня планують закінчити заміну покрівлі, покласти сучасний руберойд. Наразі по всьому місту, а саме — у 162-х будинках — проходять подібні ремонти. Більше половини робіт за програмою вже завершені.

Читайте також: Як у Дніпрі встановити станцію для зарядки електрокарів біля будинку