Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ремонти та щоденні перевірки на справність: як у Дніпрі обслуговують комунальні автобуси

Сьогодні, 13 квітня, черговий по місту директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Ігор Маковцев перевірив виконання доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо забезпечення безперебійної роботи громадського транспорту та безпеки перевезення пасажирів. Зокрема, відвідав цехи ремонту тролейбусного депо, де щодня виконується технічне обслуговування комунальних автобусів.

Протягом дня слюсарі перевіряють справність рухомого складу, який випускається на лінію та ремонтують транспортні засоби, якщо є недоліки. Найчастіше виходять з ладу: подушки, стартери, компресори. 

Протягом останніх двох тижнів було здійснено більше 70 аварійних ремонтів. Середні та капітальні здебільшого виконуються не тут, а на станціях технічного обслуговування. За останні два тижні капітальний ремонт пройшли 2 автобуси, середній – 8.

Комунальні автобусні маршрути обслуговують транспортні засоби передані Києвом, Вінницею та місцевим бізнесом. Це низькопідлогові автобуси великої пасажиромісткості, які пристосовані для перевезення людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Кожен автобус має змогу одночасно перевозити близько 80 пасажирів.

Читайте також: Задля безпеки пасажирів: у Дніпрі ремонтують до 300 трамвайних вагонів на рік