Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ремонт тротуарів так само важливий, як і ремонт доріг, — Геннадій Корбан

 — Бачимо, що до вас часто звертаються навіть із питань низької якості дорожнього полотна у місті. Але ми пам’ятаємо, що ремонт доріг зараз ускладнюється постановою Кабміну. Чи вдалося вирішити цю проблему?

«Так, частково вдалося вирішити цю проблему. Дійсно, Кабмін вніс зміни до 590-ї постанови, і цього року місто, міські служби можуть стати замовниками для того, щоб відремонтувати частину доріг з поточного ремонту. Ви бачите, що в місті вже відбувається в багатьох місцях ямковий ремонт. І, мабуть, якісь магістралі внутрішньоміські можна буде зробити — в обмеженій, звичайно, кількості по капітальному ремонту.

Але перелік доріг, найбільш постраждалих за цей період, визначає місто, і, я сподіваюся, що цього року частковий ремонт доріг буде здійснено. Але знаєте, я скажу так. Дороги — це, звичайно, важливо, але тротуари, там, де ходять люди, — це не менш важливо. Тому що насправді тротуарами людей ходить більше, ніж на дорогах їздить машин. Тому я б тут не зміщував пріоритети з тротуарів на дороги, а якось-таки на місці міських служб диверсифікував би ці ремонти, зокрема для того, щоб відремонтувати для людей тротуари, де безпосередньо ходять люди, щоб вони не падали, не травмувалися, а потім, відповідно, не зверталися до лікарень після таких травм.

Тому тротуари не менш важливі. Сподіваюся, що місто цього року зробить якусь частину і за поточним, і якусь частину з капітального ремонту і доріг, і тротуарів, і найголовніше — внутрішньодворових доріг та внутрішньодворових просторів. Для людей це дуже важливо та актуально до сьогодні.

Ви пам’ятаєте, що була велика програма мера Філатова, багато зробили внутрішньобудинкових територій. І люди просять, щоби ця робота тривала. Я сподіваюся, що ця робота буде містом запланована і продовжиться хоча б у якомусь обсязі й цього року», — розповів керівник Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан в етері телеканалу Дніпро TV.

Читайте також: Рашисти сьогодні тричі обстріляли Нікопольщину зі ствольної артилерії та РСЗВ.