Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ремонт соціального гуртожитку: коли люди повернуться до оновленої оселі?

У гуртожитку запланований ремонт стелі із влаштуванням світильників, часткова заміна водопроводу та каналізації. Тут проживають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, віком від 18 до 23 років. З початку повномасштабного вторгнення у приміщенні тимчасово розміщують переселенців.

Ремонт у цьому гуртожитку розпочали понад місяць тому.

«Перший цоколь дуже мокрий, заливало, зараз проводять роботи по герметизації . Проводиться нове опалення, замінюється утеплення, утеплюються віконні пройоми.» – розповідає Віталій Сова, директор Дніпровського міського соціального гуртожитку ДМР.

У кімнатах на верхньому поверсі вже залили підлогу, поклеїли шпалери, пофарбували стелі. Залишилося – встановити двері.

У гуртожитку 2 поверхи. Тут мають право жити діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, яким від 18 до 23 років. Проте наразі тут проживають і 14 внутрішніх переселенців.

 «Це спеціалізований заклад, таких небагато в нашій країні, і дякуємо, що у Дніпрі він є. З 2012 року, це вже більше 10 років, тут не було ніякого ремонту, і з початку війни заклад активно приймав ВПО.  Зараз приводиться до ладу те, що багато років треба було привести до ладу.» – каже Едуард Підлубний, директор департаменту соціальної політики ДМР.

Ремонт планують завершити до кінця року. Тож усі мешканці зможуть повернутися до своїх оновлених домівок.

Читати також: У Дніпрі оновлюють соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та ВПО