Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Разом до перемоги: молодь Дніпра активно підтримує ЗСУ

З початку повномасштабного вторгнення активна молодь Дніпра робить усе можливе, аби підтримувати Збройні сили України. Ініціативні юнаки створюють креативні проекти, волонтерські штаби, співпрацюють з закордонними партнерами, збирають кошти, які витрачаються виключно на потреби ЗСУ та багато іншого. Як місто відзначає їх плідну працю та наполегливість? Дізнались наші журналісти. 

Грамоти та подарунки – подяка ініціативній молоді Дніпра за кропітку працю задля наближення перемоги. Нагородили понад 60 молодих хлопців та дівчат. 

«Молодь у нас завжди була є і буде рушієм змін і це, в першу чергу, проявляється у волонтерській діяльності зараз», — каже Сергій Луденський, заступник директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР    

Молодь дуже активна у проєктах, які пов’язані з підтримкою Збройних сил України. Це і «Постріл Помсти», і розмальовування тубусів, які віддаються потім за донати, які потім передаються військовим на якісь потреби, так само и передача гуманітарних вантажів за допомогою «Молодь-бусу», плетіння маскувальних сіток, виготовлення окопних свічок. 

Завдяки проекту «Постріл Помсти» цивільні за донат можуть замовити свій особистий авторський напис на бойовому снаряді. А вже наші захисники відправлять це «привітання» окупантам. 

«З початку січня на нашій платформі вже маються 9 батальйонів, котрим ми допомагаємо. Кожен з них представляє свій снаряд різного діаметру, з яким можна зробити сам постріл, нанісши на нього напис. Вже на платформі мається більше ніж 100 замовлень — загальною сумою ми зібрали 248 тисяч 700 гривень», — пояснює Сергій Новиков, куратор проекту «Постріл Помсти».

Вражають своєю красою оригінально розмальовані Петриківським розписом тубуси. Їх також можна придбати за донат. Сума зібрана з продажу вже налічує понад 140 тис. грн. 

Вже рік на базі молодіжного центру існує «Молодь Bus», який подорожує «найгарячішими» територіями. Головна його мета – волонтерство. Юнаки оперативно відправляють на ньому гуманітарну допомогу тим, хто її потребує. 

«Він вже був у Харкові, в Херсоні, на Донецькому напрямку, був на Запорізькому напрямку. Наші закордонні партнери прислали нам його і перший час навіть допомагали паливом, аби ми працювали на благо нашої країни. Просто ситуація для прикладу вам. Коли вибухнула Каховська ГЕС, то вже через декілька днів повний бусик води — він майже не їхав — але віз водичку тим, хто її потребував», — зазначає Артем Буряк, представник Молодіжного центру Дніпра, голова громадської організації «Студенство Дніпра».

На досягнутому молодь Дніпра зупинятись не збирається, адже шлях до перемоги ще триває. 

Читайте також: Поранені герої: історія військового у лікарні Дніпра