Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Рано чи пізно ми матимемо залізний купол – з допомогою союзників, – Корбан

В етері телеканалу ДніпроTV голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан розповів, чи є спосіб захистити цивільне населення від терору і постійних ракетних атак рф.

– Новий гучний військовий злочин ворога, ракетні удари по історичному центру Одеси – частина великого акту геноциду через знищення продукції сільського господарства України. З цією метою окупанти обстрілюють і поля Дніпропетровщини. Ви багато років займаєтеся проблемами оборони Дніпра та області, скажіть, чи є якийсь спосіб військово-технічно захистити нас від такого терору найближчим часом, чи продовжуватиметься це до звільнення Криму та акваторії Чорного моря, звідки вони повадилися пускати ракети?

 – На жаль, єдиний спосіб, я тут не скажу нічого нового, це всім давно відомо, і всі наші громадяни давно це вивчили – єдиний спосіб захиститися від ракетних ударів – це засоби протиповітряної оборони, які нам дають союзники.

Звичайно, нам дають дуже мало. Тому насамперед захищені Київ та центральні відомства. Засобами ППО захищений і Дніпро. Єдине – дуже не вистачає засобів ППО і тому, природно, ми пропускаємо ці удари і пропускатимемо доти, доки нам не допоможуть союзники. Ми не маємо іншого способу, як захиститися від ракет російської федерації.

Іншого способу, на жаль, немає і ніхто у світі не вигадав. Тому сподіватимемося на те, що президент і ті, хто за це відповідає, докладуть зусиль для того, щоб отримати від наших союзників додаткові засоби протиповітряної оборони, протиракетної оборони. І рано чи пізно всі ці дірки будуть закриті і ми нарешті зможемо колись, рано чи пізно, зробити такий самий «Залізний купол», як є в Ізраїлі.

Також і в Україні має існувати «Залізний купол», який не пропускатиме ракети противника.

Читайте також: Нова історія:  на монументі Батьківщина-мати замість радянського герба встановили тризуб.