Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ракетний удар по Перемозі: розпочато підготовчі заходи щодо демонтажу ушкоджених під’їздів

14 грудня, рівно за місяць до роковини ракетного удару по Дніпру, внаслідок якого загинуло 46 людей, розпочались підготовчі роботи по демонтажу зруйнованих під’їздів багатоповерхівки, повідомляє «Наше Місто».

«Почали роботи по будинку № 118 на Набережній Перемоги, в котрий 14 січня 2023 року влучила російська ракета. Розробка проекту демонтажу тривала досить довго, бо було багато проблем, пов’язаних із забезпеченням безпеки робітників, які будуть його виконувати. Мешканців 42-х квартир, які знаходяться поруч с тими під’їздами, що будуть демонтовані, відселять. Міськрада дасть на те кошти. Взагалі проект розраховано на рік, але терміни можуть скоротитись», –  розповів Директор департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Сергій Файфер.

Зараз виконують підготовку майданчика для монтажу баштового крана, який буде встановлено перед початком робіт з демонтажу.

«Проводимо підготовчі роботи, облаштовуємо майданчик для крану, – розповідає Андрій Пашко, керівник підрядної організації «Пріорітетбуд Альянс»,За допомогою крану у березні ретельно демонтуємо близько 1050 панелей, а це 72 квартири. Демонтаж буде проводитись дуже обережно і ретельно. По цеглинці. Коли закінчать демонтажні роботи і вивезуть зруйновані конструкції будинку, розпочнуть роботи по укріпленню фасаду і благоустрій.»

Чекайте також: Трамвай № 1 у Дніпрі відновить рух за повним маршрутом 16 грудня