Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ракетний удар по Дніпру: загинули дві людини, двом постраждалим загрожує інвалідність

Напередодні ввечері окупанти завдали ракетного удару по Дніпру. Знищено автозаправні колонки, автомийку, шиномонтаж, зруйновано магазин. Знищено 2 автомобілі. В одному з них живцем згоріла вагітна жінка. Четверо людей в лікарні. В якому стані постраждалі і чи відомо, якою ракетою вдарили по Дніпру?

Нічний ракетний удар рашистів чули в різних куточках Дніпра і навіть за містом. Цього разу ворог влучив у комплекс будівель АЗС на лівому березі.

«Я досі шокований, я взагалі не розумію, як цей об’єкт… Тут немає ніяких ангарів, тут немає нічого такого».

37-ричний Роман — власник шиномантажу. Чоловік каже, що вцілів дивом. Натомість, безвісти зник один працівник комплексу.

Роман, власник шиномонтажу: «Раніше б на годину — і мене б тут з вами не було. Тут дуже багато людей. Тут миють машини, люди заправляються, плюс ми, співробітники. Знаю, що тут залишався оператор АЗС Жора. Я не знаю яка його доля. Дуже хороша людина, дуже добрий, чуйний чоловік».

Це вирва від ракети Х-59, яка знищила все на площі майже 300 квадратних метрів. На місці виникла велика пожежа.

Олег Кушнірук, начальник оперативного координаційного центру ГУ ДСНС у Дніпропетровській області: «Локалізація пожежі була в 21:46, повна ліквідація — 22:05. На місці пожежі було задіяно 6 оперативних та 36 чоловік особового складу. Пошкоджена автозаправочна станція повністю. Складність гасіння полягала в тому, щоб терміново евакуювати з епіцентру постраждалих і в цей час подавати своли на гасіння пожежі».

На місці загинули двоє людей. Вагітна жінка і 22-річний оператор автомийки.

Ксенія Штомпель, журналіска: «Це все, що залишилося від автівки, в якій знаходилася вагітна жінка. Разом з чоловіком вони виїжджали з автозаправки напередодні ввечері. В цю мить поблизу влучила російська ракета. Жінка згоріла живцем, чоловік у реанімації».

Максима оперували пів ночі. Чоловік почав самостійно дихати. Загалом поранено чотирьох цивільних. Троє — у вкрай важкому стані.

Олексій Григорук, заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної військової адміністрації: «Два чоловіки 26 і 27 років, і жінка 28 років. В них важкі травми грудної порожнини, брюшної порожнини, травми хребта. Двом з них не вдасться уникнути інвалідності». 

На поранених чекає тривалий курс реабілітації. Правоохоронці почали досудове розслідування у кримінальному провадженні.