Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ракетний удар по Дніпру: всі служби працюють над ліквідацією наслідків

Вже до 21 зросла кількість загиблих внаслідок ракетного удару по житловій багатоповерхівці у Дніпрі. Серед них 15-річна дівчина. Відсьогодні в Дніпрі оголошено триденну жалобу. Врятовано 39 людей, з них 6 — діти. Доля близько 40 досі невідома. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Всі служби на місці та працюють без перерви на сон.

Євген, дніпрянин: «Ви просто не бачили як…В моєї в дитини істерика була».

Євген зі своєю сім’єю був вдома, коли в дім влучила ворожа ракета. Родина дивом вціліла.

Євген, дніпрянин: «Все, все в тумані, все в склі. Ми евакуювалися з під’їзду і весь час до приїзду служб знаходилися на подвір’ї. Тому я, як першоджерело, весь цей жах бачив — як люди волоси рвали, як в істериці…»

Зруйновано 72 квартири, ушкоджено близько 230 осель.

Катерина, дніпрянка: «Чудом просто мій пі’їзд не зачепило, останню нашу кімнату не зачепило. Ми намагалися відкрити з татом двері, ми були в квартирі, просто не могли, бо там все завалило. А потім побачили, що і під’їзд, і все було розвалено. У нас там котики залишились, дві киці. Я розумію, що люди в першу чергу, але шкода їх дуже, теж живі душі».

Одну з кицьок, Кузю, надзвичайники врятували. Пухнаста натерпілась — змерзла і поранилась. Її відігріли ковдрою та повезли до ветеринара.

Рятувальники, поліція та комунальники працюють безперервно. До пошуку людей залучили 7 собак кінологічного загону.

Михайло Лисенко, заступник міського голови Дніпра: «Є інформація про те, що під уламками ще є живі люди. Тому ми досить акуратно і не дуже швидко проводимо розбір завалів для того, щоб не завдати шкоди тим людям, які, можливо, все ще живі».

В перші хвилини після трагедії на місце прибули волонтери. Вони облаштували пункти обігріву, привезли їжу та воду.

Анастасія Єрак, волонтерка: «Ми одразу сюди приїхали, доки не було рятівників. Ми побачили масштаби трагедії та почали готувати це місце. Отакі намети ми розгорнули близько за годину».

Марія Соколенко, волонтерка: «Я не хотіла робити збір, бо це дуже велика відповідальність. Але я наважилась і ми зробили. Кожну хвилину, секунду йдуть кошти. Ми на дану хвилину зібрали ось таку суму».

Кошти підуть на потреби постраждалих жителів цього будинку. Пошуково-рятувальні роботи не припиняться, доки є надія знайти живих людей під руїнами.