Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ракетний удар по Дніпру: СБУ почала розслідування через зйомку вибуху

Увечері 4 травня ворог вдарив двома крилатими ракетами по Дніпру, одна з яких влучила в залізничну інфраструктуру. Після обстрілу в інтернеті з’явилося відео моменту влучання ракети, через що СБУ відкрила кримінальне провадження. Про це повідомляють у міськраді Дніпра.

«Внаслідок ворожого влучання зруйновано колії, адміністративний корпус та контактні мережі. Рух потягів наразі зупинено. Постраждалих в обох випадках немає», – зазначила головна фахівчиня відділу зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Дарина Цуркань. 

Водночас після ракетного обстрілу у Дніпрі в інтернеті, зокрема на російських пабліках, з’явилося відео моменту влучання ракети. Через це СБУ у рамках кримінального провадження розпочала розслідування за ст. 111 КК  України «Документування злочинів, пов’язаних з державною зрадою». Нагадуємо, що корегування ракетних обстрілів, артилерійських ударів, роботи авіації є злочином проти національної безпеки України.  

«Ще раз просимо – не фіксуйте вибухи на мобільні телефони, тим паче не поширюйте відео- та фотоматеріали через інтернет, не пересилайте через месенджери. Такими діями ви піддаєтесь загрозі наступного «прильоту». Вкотре просимо мешканців діяти  відповідально», – додала Дарина Цуркань.

Читайте також: Окупанти обстріляли Дніпро та громаду Дніпропетровщини: що відомо