Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ракетний удар по Дніпру: куди поцілили та чи є постраждалі

Школа, дитсадок і 30 житлових будинків. Дніпро оговтується після ранкового ракетного удару. Рашисти атакували об’єкт енергетичної інфраструктури міста. Постраждали і прилеглі будівлі

«Треба збирати… Шкода ж, наступного року ритися у склі, руки поріжу…».

Раїса Василівна прибирає у дворі скло з вибитих вікон. Її дев’ятиповерхівка встояла після чергової ракетної атаки.

Раїса Василівна, мешканка постраждалого будинку: «Злякалася, звісно. Сховалася за 2 стіни та й усе».

Сьогодні вранці наша ППО знищила 4 російськi ракети. Проте, 2 все ж таки прилетіли по об’єктах енергопостачання. Жителі прилеглих будинків добряче перелякалися!

Юлія Доля, мешканка постраждалого будинку: «Я їхала додому з нічної зміни, діти в мене були самі вдома. На той момент, коли стався другий вибух, вони просунулися і побігли в укриття. Скло летіло і в під’їзді, і в квартирі».

На цю годину відомо про пошкодження у 32-х будинках, 50 вікон вибило вибуховою хвилею. Вранці на деякий час без електрики залишилися кілька мікрорайонів.

Олег Морозюк, заступник головного інженера КП «Жилсервіс -5» Дніпровської міськради: «Зараз ми закриваємо плівкою в основному під’їзди та закриваємо ті квартири, де люди просять тимчасово закрити плівкою. Потім це обмірятиметься все. Потрібно робити, а потім рахувати. У нас є інженери, які ходять будинками і прораховують пошкодження, приймають скарги».

На стінах однієї школи і дитячого садочка окрім розбитих вікон виникли невеликі тріщини. Ніхто з людей не постраждав. 45 освітян під час атаки знаходилися в укритті. Дистанційне навчання відновили після завершення тривоги.

Наталія, директорка школи: «В нашому закладі вибито 34 вікна, в закладі дошкільної освіти — 14. Повністю зруйновано все те, що ми робили тут 35 років поспіль».

Енергопостачання вже відновили, проте у деяких районах міста все ще немає води. Зранку перекривали рух міського транспорту. Та до обіду відкрили рух усіма маршрутами. Фахівці продовжують обстеження на об’єктах, які постраждали внаслідок ранкового ракетного удару.

Читайте також: У Дніпрі та області можливі відключення електроенергії на 4 години і більше.