Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ракетний удар по будинку №118 на Перемозі: рік потому

14-го січня 2024 року мине рік з дня трагедії на Перемозі. Тоді російська ракета влучила у багатоповерхівку у Дніпрі, знищено 2 під’їзди, десятки загиблих та поранених. Дніпрянам досі важко згадувати та говорити про минулорічні події.

14 січня 2023 року. Страшний день для міста Дніпра. російська ракета влучила у будинок номер 118 на Перемозі. 46 загиблих, близько 80 поранених.

Рятувальна операція тривала 69 годин. Сотні дніпрян допомагали рятувальникам розбирати завали.

“Я думаю, ніхто з рятувальників Дніпра ніколи не бачив такого. Перші декілька хвилин розгубленість, потім почали працювати, надавати допомогу, евакуйовувати людей з сусіднього будинку, з самого епіцентру. Там була дівчина, довго стояла в ванній кімнаті, надавали їй допомогу, щоб спустити. Працювали ми в епіцентрі удару”, – повідомив старший лейтенант служби цивільного захисту Владислав Серебро.

Олександр Прохоренко жив на четвертому поверсі. Його квартиру знищено, дружина – загинула.

“Вона працювала в шпиталі, хірургічною медсестрою. Вона рятувала людей, і військових, і цивільних. Була доброю людиною. Я іноді повертаюся додому. Останній раз був увечері, перед тим, як спалили зупинку”, – зазначив Олександр Прохоренко.

Постраждалі, які залишилися без житла, отримали матеріальну допомогу від міста та області. 1 мільйон гривень з міського бюджету, та 1 мільйон з обласної субвенції.

Цього літа Олександр придбав собі на ці гроші нове житло.

“Тим, хто реально постраждав, хто залишився без житла, допомогли багатьом. Я знаю, що багато людей виділили кошти, я теж виділив. Велике спасибі. Звичайно, це велика допомога, але вона поки що є лише тимчасовою. Хтось десь перебивається. Деякі люди навіть надали постраждалим житло. Я знаю, що Фелкович жив у центрі міста. Їм дозволили жити там, і вони жили там деякий час”, – каже Олександр Прохоренко.

Постраждалим дуже важко згадувати події минулорічної давності. Вони втратили не тільки житло, а і своїх близьких та рідних. Багато хто досі переживають трагедію та відмовляються давати коментарі. Це можна зрозуміти.

Читайте також: У Дніпрі створюють Координаційну раду з питань вищої освіти при міському голові