Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ракетні обстріли Дніпропетровщини: наслідки ворожої атаки

Четверо загиблих і 20 поранених. У Дніпрі ліквідують наслідки ранкового ракетного удару. В кількох багатоповерхівках повибивало вікна і потрощило балкони. Зруйнована одна будівля. 15 пасажирів міського автобуса у лікарні, четверо у важкому стані. Ракета розірвалася в кількох метрах від машини.
24 ранку у Дніпрі серія потужних вибухів. Одна з ракет влучила по житловому кварталу.

«Я був у зданіі, поставив машину ось тут, пішов на работу, оно вистрелило».

Олександр залишив свою «четвірку» біля роботи за кілька хвилин до вибухів.

«Перший був удар — вийшов, подивився що з людьми. Пішов до сусідньої кімнати. Потім другий удар — відчинилися вікна, сильною волною ось звідси все побило. Пиль була, взагалі нічого не вино було».

Посеред проїжджої частини — вирва глибиною два метри. У будинках вздовж дороги повибивало вікна та пошкодило балкони.

«Збиралися на роботу. Дружина ще спала, я вже був на кухні. Перший вибух був на Укртелеком, глухий. Коли намагався відчинити двері, подивитися що трапилося — прийшов другий. я з дверима полетів у квартиру, посікло трошки».

Пасажирський автобус, що віз людей, розтрощило вщент.

Олександр Гончар, начальник безпеки дорожнього руху АТП: «Він не підлягає нічому, не підлягає. А що тут відновлювати? Дивіться, переду немає, все. Водій прооперований в 6 лікарні, все нормально».

Постраждав 62-річний водій автобуса. Є загиблі. Попередньо, у салоні було до 20 пасажирів. Усі вижили, втім, кілька людей у вкрай важкому стані.

Олексій Григорук, заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної військової адміністрації: «На жаль, троє загиблих. І це тільки за данними екстренної медичної допомоги. Ступені тяжкості в 4-х осіб важкі, в 9-и осіб — середнього ступеня тяжкості і інші травми. В основному, з черепно-мозковою травмою, з травмою грудної клітини і черепної порожнини».

Згодом стало відомо, що загиблих по Дніпру четверо.

Олена, дніпрянка: «Це ужас якийсь. Хіба так можна робити людям? Хай мене Бог простить, що я так кажу при дитині, но будь він проклят, цей путін і вся його оця шайка. І він не об’являє війну, а в нього спецоперація. Кого ти спасаєш? Ось от цим він спас когось? Ти ж убив, убивця».

Загалом сьогодні російські війська випустили по житлових кварталах і районах в містах України 84 крилатих ракети, 18 з них — по Дніпропетровщині.