Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Писанки-монстрики та пасочки: маленькі дніпряни святкують Великдень

У Дніпрі для дітей провели творчий майстер-клас до Великодня. Малечі презентували мінірозповідь про історію та традиції писанкарства, і дали самим створити святковий оберіг. А як відомо, дитяча фантазія не має меж. Так, поряд із більш традиційними писанками з’явилися і писанки-монстрики та писанки-супергерої. 

«Є квіти, є тварини, є дуже багато різних ліній».

Маленькі дніпряни уважно слухають, дивляться на давні писанки та з нетерпінням чекають, щоб взятися вже за пензлик. 

«Я зобразив наш прапор і символ сонця — хрест. Я хочу ще ось так, і всередині квіточку. Все намалювалося, а складно було придумати», — каже один із дітлахів Марк Бондаренко.

Маленькі дніпряни – великі патріоти. Більшість своїх писанок діти присвятили Україні та нашій перемозі. 

«Розмальовувала писанку та зобразила Україну. Трикутник означає радість. Хвилі означають любов», — пояснює Маргарита Заболотня.

Заступниця директора Центру «Штурм» Євгенія Власенко  пояснює: «Писанки, які ми створювали на нашому майстер-класі — це мальованки, але це вже більш креативний вид творчості, тому що дітки додумують свої ідеї, вони фантазують».

І фантазію дітей стримати було важко. Так, з’явилася ідея про писанку-монстрика із зубами. Потім про супергероя – і так до безкінечності. 

А одночасно з творчістю будували діти і більш практичні плани на свято. 

«Ми всі прибираємо у квартирі, а ми з мамою печемо паски. Тісто я не вмію замішувати, а прикрасити і робити глазур можу», — ділиться Марк.

Нехай смачна буде паска, писанки – яскравими, а Великдень – мирним. 

Читайте також: У Дніпрі діти створюють колекцію патріотичного одягу