Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Пухнастики шукають господарів: дніпровська зооволонтерка опікується 40 котами з гарячих точок

З перших днів повномасштабної війни дніпровська зооволонтерка Тетяна опікується тваринками із зони бойових дій. Першого підопічного їй привезли з покинутої людьми Салтівки у Харкові. Зараз у жінки вдома на перетримці майже 40 котів з Донеччини. Всі вони шукають собі нових турботливих господарів.

Перша евакуйована з Харкова кішка через стрес нічого не їла та лякалася кожного шурхоту. Її знайшли волонтери в Салтівському районі, доля колишніх господарів невідома.

З літа до Тетяни везуть тваринок з Донецької області. Військові знаходять безхатьків у Бахмуті, Торецьку, Нью-Йорку та в інших населених пунктах Донеччини. Передають волонтерам чи самі привозять пухнастиків до Дніпра.

Тетяна, зооволонтерка: «Кішка повністю глуха і в неї позаду гематома, забій. Зараз лікуємося, розуміє тільки жестами».

Всіх мурлик Тетяна лікує. Деякі з них поранені та контужені. За рік сотні чотирилапих пройшли через волонтерку.

Тетяна, зооволонтерка: «Я навіть порахувати скільки їх в мене не встигаю, бо кожного разу когось привозять, когось віддав. Тобто одного віддав, п’ять прийняв. А скільки влаштувала, це дуже багато. До родин кілька сотень, а так ще вивозили до Польщі».

Син Льоня не проти того, що з ним живуть 40 котів. Він також їх обожнює.

Леонід, син Тетяни: «Ось два основних улюбленця. Ось цей чорний Кибец і сіра маленька Мишка».

Пухнастики вже готові до нових родин. Всі стерилізовані, захищені від паразитів. Серед них є вуличні та породисті котики.

Тетяна, зооволонтерка: «Емоційне звернення. Бо взагалі останні всі евакуації, нікого немає, щоб влаштувати, бо ніхто не звертається».

Якщо хтось побачив на кадрах свого майбутнього домашнього улюбленця, телефонуйте Тетяні.
Контактний номер — 0507322102

Читайте також: Волонтери Дніпропетровщини можуть позмагатися за звання кращих доброчинців року