Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Привласнили землю вартістю у понад 1 млрд грн для забудови елітного містечка: на Дніпропетровщині затримали кримінальних авторитетів і їх спільників

На Дніпропетровщині затримано учасників злочинної організації, які незаконно заволоділи землями водного фонду вартістю понад 1 млрд грн для забудови елітного містечка. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

Колишній голова Новомосковської районної державної адміністрації та двоє кримінальних авторитетів — “Сводік” та “Мазепа” — разом із підприємцями розробили схему незаконного заволодіння 35 земельними ділянками водного фонду у Самарській затоці. У подальшому підозрювані планували змінити цільове призначення земель та побудувати елітне котеджне містечко.

Вартість 70 га захоплених земель становить понад 1 млрд гривень.

Під час обшуків у зловмисників вилучено документацію, яка підтверджує незаконну діяльність, зброю, грошові кошти у сумі понад 200 тис. доларів США, 80 тис. євро, мобільні телефони, елітні автомобілі, чорнові записи.

У ході слідства було затримано 6 підозрюваних. Їм інкриміновано заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах, легалізацію майна, створення, керівництво та участь у злочинній організації (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 1, 2 ст. 255 КК України).

Наразі до суду скеровано клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів – тримання під вартою без визначення розміру застави.

Читайте також: На Дніпропетровщині повернули навчальному закладу землі вартістю понад 8,6 мільйона гривень