Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Прилетів снаряд 120-й, я його зустрів»: як у Дніпрі рятують військових з передової

Уламок, який ледь не позбавив життя. Героїчна історія захисту рідної землі та порятунку від ураження ворожим снарядом. 
 
«Ось це крізне, ввійшло и вийшло».

Частково залатана розірвана грудна клітина. Моторошні кадри свого поранення під Бахмутом показує військовий Михайло.

Михайло, військовослужбовець ЗСУ: «Був наказ на штурм. Я з мінометного розрахунку. Почали підготовку до роботи, прилетів снаряд 120-й, я його зустрів, дивом залишився живим».

За 10 місяців служби чоловік у лікарні вже вдруге. Каже, на фронті до приїзду медиків довелося рятуватися самотужки.

Михайло, військовослужбовець ЗСУ: «Знайшов те, що від броніка залишилось, того що на ньому аптечка висить, та зупиняв кров».

Зараз Михайло жартує та знову рветься на фронт.

Михайло, військовослужбовець ЗСУ: «Лікарі добрі, хороші. Сказали: «Все добре». Ми за півтора року війни привикли до всього».

Залатує та витягує з того світу бійців у цій лікарні хірург Дмитро. Розповідає, за день буває до 5 операцій. Найдовша з проведених особисто ним тривала 8 годин.

Дмитро, хірург: «Ми бачили вже все. Бачили і по 2-3 кінцівки у людини немає. Коли хлопцеві 23 роки, і ти розумієш, що його життя зміниться повністю. Так це важко… Ти надаєш психологічну допомогу, ти маєш з ним поговорити, щоб він зміг побачити родичів».

Лікарі Дніпра роблять усе можливе, аби вберегти життя кожного нашого захисника. У свою чергу більшість бійців з нетерпінням чекає одужання, аби повернутись до побратимів.

Читайте також: У Дніпрі проводять комплексний ремонт бульвару Слави