Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Прихистили котів, яких врятували військові: історія товариства “Вірність”

Товариство захисту тварин “Вірність” приймає тварин-переселенців з фронтових та прифронтових зон. Журналісти ДніпроТV завітали до котячого дитсадочка – так це місце називають працівники, познайомилися з мешканцями та почули їхні трагічні історії з гарним фіналом.

Кошеня Мазепа врятоване військовими. Вони не знали, що це кішка, тому у неї залишилося чоловіче ім’я. Тоді вважали, що навряд чи вона зможе знову бігати.

“У неї були переламані лапи, спочатку було важко її сюди перевезти, не було такої можливості і пройшов тиждень, коли така можливість з’явилася. На жаль, тоді зрослися лапки неправильно, утворився кістковий мозоль, але вона потрапила до лікарні”, – розповіла представниця товариства захисту тварин “Вірність” Надія.

У товаристві захисту тварин “Вірність” багато таких історій. З початком повномасштабної війни вони приймають тваринок з прифронтових та фронтових зон.

“Перші котики у нас були з Харкова, далі поїхали вже з Донецької області, тобто з Торецька, потім був Бахмут, зараз вже Херсон з’явився”, – зазначила Надія.

Мальва та Сара раніше жили у притулку в Херсоні. Після підриву Каховської ГЕС, їх евакуювали та прихистили у “Вірності”.

“До нас приїхали котики десь в червні місяці, це була партія з Бахмута та Торецька. Через обстріл фосфорними бомбами нашими сусідами, вони потрапили до нас з певними проблемами, а саме це ниркова недостатність через обстріл цими бомбами”, – каже Надія.

“Кішечка Кшися, яка приїхала з Бахмута, приїхала у дуже поганому стані, у неї було зневоднення, анемія, в неї були погані нирки, вона ледве не вмирала, але яка зараз красуня”, – додала вона.

Котики полюбляють бігати у спеціальному колесі. З ним пов’язана інша трагічна історія для “Вірності”.

Наталія Швець була тут  волонтеркою. Жінка трагічно загинула внаслідок ракетного удару по будинку 118 на Перемозі. Фотографії її доньки, яка сховалася у ванній, облетіли тоді усі ЗМІ.

“Коли ракета попала у дім на Перемозі, вона там жила зі своєю родиною, але, нажаль, вона загинула разом з чоловіком. До того вона нам допомагала і мріяла, про таке колесо для нашого притулку. І ми закупили це колесо”, – сказала Надія.

Котика з “Вірності” можна взяти у свою родину, але доведеться пройти співбесіду, оскільки котоняні у погані руки своїх підопічних не віддадуть. Допомогти товариству можна також кормами, наповнювачами, миючими засобами. Також можна стати волонтером, допомагати прибирати, або розчісувати чотирилапих.

Читайте також: Зігрітись, випити кави та перечекати негоду: в Дніпрі працює пункт незламності в “Палаці творчості дітей та юнацтва”