Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Прихистять та накормлять: у Дніпрі щодня приймають людей, що транзитом вимушені “подорожувати” країною

Сьогодні, 8 квітня, черговий по місту директор департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Семенко Олег перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо облаштування цілодобових місць ночівлі та тимчасового перебування для кожного, хто через війну транзитом вимушений «подорожувати» країною.

У Центрі допомоги матерям з дітьми на площі Вокзальній можна отримати гаряче харчування, свіжу постіль, розміщення до 2 днів, можливість зарядити гаджети та зігрітися, або ж просто перевести дух та відпочити. Також функціонує медичний пункт, де можна отримати кваліфіковану допомогу від медиків з Норвегії.

Через центр допомоги кожного дня проходить близько 300 людей. В основному – це матері з дітьми, люди похилого віку та інваліди.

“Працівники департаменту екологічної політики вже більше року кожного дня чергують на локації. Волонтерство є важливим фактором в соціальному розвитку, оскільки воно забезпечує безкоштовну допомогу тим, хто цього потребує, та сприяє підвищенню якості життя в громадах”, – зазначив Олег Семенко.

Читайте також: Великодній кошик: чи виросла його ціна в порівнянні з минулим роком