Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Прибирання під звуки українських пісень: жители ж/м Сонячний прибрали прибережну зону

Співи, танці і… прибирання. У Дніпрі провели весняну толоку в межах акції #ЧистийДніпро. Мешканці житломасиву Сонячний долучилися до суботників, які тривали по всьому місту. Аби процес був цікавішим, окрім звичайного збору сміття і підмітання, на оглядовому майданчику набережної лунали українські пісні та виступали творчі колективи.

Так, з конкурсами і під звуки українських пісень розпочалась толока на ж/м Сонячний. Марія разом з друзями не змогла лишитись осторонь такої події.

Марія Десятерик, учасниця суботника: «Я вважаю, що якщо ми тут приберемо, то буде набагато чистіше і тут гратимуть діти. Бо поки я прибирала, я бачила скло. Якщо на нього ступити босоніж, можна травмуватися. Ось тому я й приєдналася».

Прибережну зону поблизу оглядового майданчика очистили від сміття, яке назбиралось за зиму. Долучились як діти, так і дорослі.

Діана Нахутіна, представниця департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР: «Тут, я думаю, більше 100 людей точно. Спочатку у нас така святкова програма. Таким чином виховуємо любов до своєї Батьківщини, патріотизм, екосвідомість. Адже хочеться робити цю країну краще, розбудовувати. І виховувати дітей, які потім відбудують нашу країну».

Перетворити звичайне прибирання на свято вдалося завдяки виступам колективів дитячо-молодіжного центру «Лідер», аби заохотити якомога більше містян взяти участь у суботнику.

Читайте також: Жителі будинків на Набережній Перемоги в рамках акцій #ЧистийДніпро та #Дніпро_квітучий провели суботник