Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Протидія насильству: у Дніпрі відбувся прем’єрний показ фільму «Розірви коло»

Всесвітня акція «16 днів проти насильства». Дніпро – одне з міст, що співпрацює з фондом ООН у сфері захисту людей, які піддаються насильству. Прем’єрний показ фільму про жертв насильства цьогоріч проводять в 30 локаціях – різних містах та громадах України.

В межах акції «16 днів проти насильства» у Дніпровському будинку мистецтв провели прем’єрний показ документального фільму «Розірви коло».

Едуард Підлубний, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, директор департаменту соціальної політики Дніпровської міськради: «Сегодня мы с вами, сейчас, будем присутствовать на очень важном мероприятии – это показ документального фильма про жертв насилия, где сами жертвы насилия – две женщины – будут рассказывать о своей судьбе».

Дніпро замикає цикл всеукраїнських заходів для захисту жертв насильства. У всій країні нині відкривають сервіси для постраждалих – кризові кімнати, притулки та денні центри.

Ганна Карпеченкова, старша координаторка проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» Фонду народонаселення ООН в Україні: “«Це створення такої системи: запобігання та протидія домашньому насильству, яка включає в себе, звісно, і захист постраждалих, і підтримка їх. Але з іншого боку, і всі ті необхідні ревентивні профілактичні заходи для того, щоб не допустити домашнього насильства».

Ганна говорить, що загальне інформування про домашнє насильство та шляхи допомоги в його випадках – один з найголовніших компонентів захисту.

Ганна Карпеченкова, старша координаторка проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» Фонду народонаселення ООН в Україні: «Так, постраждала особа може отримати, по-перше, психологічну допомогу, соціальний супровід і, у разі необхідності,, буди поселеною, переміщеною у місце безпеки, якою є кризова кімната».

Якщо вам необхідне безпечне місце та захист від кривдників, звертайтеся за номерам, які бачите.

102 Національна поліція України;

15 47 Урядова гаряча лінія з питань запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі;

Цілодобово, безплатно: 116 123 (з мобільного) або 0 800 500 335 (зі стаціонарного) Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства.

Цілодобово, анонімно, безплатно.