Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Протидій рабству: у Дніпрі пройшла акція щодо протидії торгівлі людьми

Як не стати жертвою работорговця? До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми у Дніпрі провели інформаційну акцію для містян і переселенців. Як не стати жертвою шахраїв та уберегтись від рабства? 

Найголовніше правило безпеки — не наражати себе на небезпеку. Трудова експлуатація, примусове жебрацтво, втягнення у злочин та багато іншого — все це може бути на меті у работорговця. Як вберегти себе та своїх дітей, розповіли у Дніпрі на спеціальному заході, організованому до Всесвітнього дня протидії торгівлею людьми.

Олена Моргун, голова громадської організації «Промінь Дніпра»: “Це дуже важливо. Багато людей — це показує дослідження — думають, що це може статися з кимось, не зі мною. Що торгівля людьми, експлуатація, шахрайство — це далеко. Але насправді — це близько. У нас такий комплекс заходів. По-перше, ми роздали багато інформаційної продукції для дітей, для дорослих. І там є такий телефон “527”, куди можна зателефонувати безкоштовно з 8-ї ранку до 8-ї вечора і проконсультуватися з будь-яких питань з приводу міграції або безпеки”.

Війна змусила багатьох людей тікати на десятки та навіть сотні тисяч кілометрів від своїх домівок. Надія разом з донькою евакуювалися з Харкова 5-го березня. Жінка каже, під час стресу сама іноді буває дуже довірливою до незнайомців.

Владислава та Надія Остреніни, переселенки з Харкова: “Ніколи не знаєш як ситуація, як вона могла би закінчитися. Це корисно, коли таку сценку розігрують безпосередньо перед тобою, і ти вже програєш це все у себе в голові, і краще розумієш що відбувається. Якщо, може, потрапиш до такої ситуації, треба зателефонувати “527” або “102”. Тоді вам там допоможуть”.

Поліцейські разом з громадськими діячами особливу увагу приділяють дітям. Бо для них ризик постраждати від рук шахраїв значно вищий.

Алла Малиновська-Поправка, заступниця начальника відділу зв’язків з громадкістю патрульної поліції Дніпропетровської області: “Ми розуміємо, що люди не знають місцевості, люди можуть самі звертатися за допомогою, що може привернути увагу людей, які мають не дуже хороші наміри. Тому ми наголошуємо, що будь-яке спілкування має фільтруватися дорослою людиною, якій довіряєте, або батьками. А щодо дорослих, звичайно, будь-які пропозиції потрібно перевіряти, усі документи, не соромитися детально ознайомитися з ким ви маєте справу”. 

В організації театральної постанови та лекції взяла участь і міська влада.

Оксана Білоусова, завідувачка сектору опіки та піклування управління-служби у справах дітей департаменту соціальної політики Дніпровської міськради: “Департамент, за можливістю, приймає участь у всіх заходах. Допомагає організовувати, також допомагає своєю базою, залучає людей, які стають на обліку у міських структурах до таких акцій. Сьогоднішня акція присвячена  Дню протидії торгівлею людьми. Тому це задіяні особи, які більш вразливої категорії”.

Після акції на дітей та дорослих чекали цікаві майстер-класи та приємні подарунки.