Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Прорив труби у будинку на Мануйлівському: хто відшкодує збитки?

Потопом ознаменувався початок опалювального сезону на Мануйлівському, 13. І хоч ліквідували його швидко, натиск води був такої сили, що встиг завдати пошкоджень помешканням. Чому прорвало трубу, а головне – чи отримають компенсацію мешканці будинку? 

«Батарея закутана, рядом стоит обогреватель, и вот я в этом уголочке сижу».

Це Кіма Петрівна. Нещодавно жінці виповнився 91 рік. Бажаний для неї подарунок – тепло в оселі. Завдяки постійно включеному обігрівачу, кімнату вдається прогріти лише до 14 градусів тепла.

Кіма Петрівна, жителька будинку на Мануйлівському: «Прошлая зима была какая-то странная. Сначала отопление было хорошее, доходило даже до 16 градусов – для нас это уже чудо. А потом, когда был перерыв, половина трубы вообще была холодная, а вторая чуть-чуть теплая».

Жителі будинку запевняють: причина у стані труб. Цього ж року, під час подачі води для опалення, й зовсім стався порив.

Діана Насипанна, журналіст: “Вологі плями на стінах все ще нагадують про потоп, який стався у під‘їзді. Течію швидко ліквідували та відремонтували трубу”.

Однак сильний потік встиг зруйнувати частину штукатурки та стелю в деяких квартирах.

Людмила Іванівна, жителька будинку на Мануйлівському, 13: «Я только открыла дверь, прямо в ровень с порогом, вот все еще мокрый порог. Даже голову высунуть не могла. По периметру этого отверствия на крышу – Ниагарский водопад».

У підприємстві, що відповідає за ділянку, запевняють: жителі можуть отримати компенсацію за завдані збитки.

Олег Золотаревський, начальник ділянки підприємства «Екологія-Д»: «Будет составлен акт по их заявлениям. Он составляется на третий день после акта самого залития, по действующему законодательству. Далее, если жители хотят возмещения ущерба, они могут обращаться в суд и уже в судебном порядке будет устанавливаться мера. Обследовали, поехали, взяли необходимый материал, вырезали участок трубы, приварили новый. Согласно графика, в домах проводилась ревизия запорной арматуры систем центрального отопления на предмет аварийных участков».

Сподіваємося, наступна перевірка буде більш пильною, а мешканці дочекаються тепла у своїх квартирах.