Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Пропонували роботу за кордоном: у Кривому Розі викрили шахраїв

У Кривому Розі викрили шахраїв, які пропонували роботу за кордоном. За послуги бронювання робочого місця зловмисники отримали від від своїх жертв близько 50 тисяч гривень. Про це повідомляють у поліції Дніпропетровської області.

До незаконної діяльності причетні 48-річна та 45-річний жителі Кривого Рогу. Шахраї розміщували оголошення в інтернеті стосовно працевлаштування за кордоном. Для бронювання робочого місця отримували передплату у сумі 5 тисяч на свої банківські картки, після чого на зв’язок із замовниками на виходили.

Правоохоронці провели обшуки, вилучили близько 30 сім-карт, декілька мобільних телефонів, 20 банківських карток, підроблені договори про надання послуг із працевлаштування, флеш-накопичувачі, «чорнові» записи, ноутбук та планшет.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення фігурантам про підозру.

На даний час правоохоронці встановлюють коло осіб, які постраждали від шахрайських дій.

Якщо ви стали жертвою шахраїв або вам стало відомо про факт шахрайства – зверніться до найближчого відділення поліції або на лінію 102.

Читайте також: Замінування міськради та десятка будівель у Дніпрі