Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Промисловий гігант у Кривому Розі після 4 місяців простою відновлює свою роботу

З 7 листопада відновлює виробництво Південний гірничо-збагачувальний комбінат у Кривому Розі. Про це повідомляють на сайті підприємства. 4 місяці Південний ГЗК знаходився в простої. 

У компанії повідомили, що цього місяця планують виробити 173 тисячі тонн залізорудного концентрату. Продукцію відправлятимуть до металургійних підприємств “Каметсталь” та “Запоріжсталь”. Обидва структурних підрозділу працюватиме у цілодобовому режимі. В цілому почнуть працювати 4 технологічні секції.

Виробничий процес також розпочинається в кар’єрі Південного ГЗК. Гірники видобудуть та направлять на переробку 398 тисяч тонн залізної руди. Транспортування сировини виконуватимуть залізничним транспортом.

Персонал підрозділів виходить з простою частково, в залежності від необхідності. Також працюватимуть допоміжні цеха підприємства.

План виробництва листопада 2022 року складає 13,4 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Причиною зменшення об’ємів є ряд об’єктивних факторів. В першу чергу – унеможливлення відвантаження товарної продукції морем з портів Одеси. На скорочення виробництва також впливає дефіцит електроенергії, що виник з початку жовтня“, – зазначили у компанії.

Читайте також: У Кривому Розі в ДТП постраждала ціла родина