Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Прокурор вимагає 60 діб арешту для дніпровського патрульного: адвокатка проти

Затриманому дніпровському патрульному Єгору Звонкову прокурор вимагає обрати запобіжний захід у вигляді 60 діб арешту без права внесення застави. Про це повідомляють кореспонденти ДніпроTV.

Юлія Сегеда, адвокатка патрульного, заявила, що виступає проти відправлення під варту.

“Необхідність утримання під вартою відсутня. Таким чином сама по собі тяжкість покарання не може бути застосована до особи, за умови визнання її винуватості. Вона не є самостійною та достатньою підставою для встановлення ризику втечі.

У клопотанні немає жодного слова про дійсні наявні ризики. Є цитати норм закону, але немає підтвердження і навіть [позиції] обвинувачення, що такі ризики існують. Процитувати, що написано в Кодексі, – я зрозуміла. Але що їм дало підстави вважати, що вони існують?

Щодо ризиків ухилення від слідства. Ризику переховування від слідства немає, бо підозрюваний жодним чином не виявив намір переховуватись від слідства. Він не вчинив жодних дій для затягування або зловживання процесуальними правами, він одразу звернувся до адвоката, і я приймала участь у слідчих діях того ж дня. І я вважаю, що це важливо, бо ми розуміємо скільки є можливостей як затягнути проведення слідчих дій, але мій підзахисний діяв дуже свідомо”, — наголосила вона.

Дивіться текстову трансляцію із судової зали. За посиланням також доступне і відео.


Читайте також: ДБР розслідує авіакатастрофу двох бойових гелікоптерів на Донеччині

https://dnipro.tv/wp-content/uploads/2023/08/video_2023-08-31_17-53-59.mp4