Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Прокуратура розслідує обстріли Дніпропетровщини 6 вересня за фактом порушення законів війни

Прокуратура Дніпропетровської області розпочала розслідування з приводу обстрілів військами рф Нікопольського та Криворізького районів Дніпропетровщини. Про це повідомляє преслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, зранку 6 вересня 2022 року російські військові здійснили ракетний удар по нафтобазі у м. Кривий Ріг, внаслідок чого виникла пожежа. Цивільне населення не постраждало.

У ніч на 6 вересня окупанти завдали удар зі ствольної артилерії по м. Нікополь Дніпропетровської області. Внаслідок ворожого обстрілу осколкові поранення отримали два місцеві мешканці, їх госпіталізовано до медичного закладу. Пошкоджено багатоповерхові та приватні будинки, дитячий садок, школу, центр технічної творчості, спортивний клуб, приміщення магазину та банку, автомобілі містян та лінії електропередач.

За процесуального керівництва Криворізької східної та Нікопольської окружних прокуратур здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч.1 ст.438 КК України).

На місці подій працюють прокурори, слідчі поліції, експерти.

У прокуратурі наголошують, що жодних військових об’єктів на даних територіях немає.

Читайте також: Ворожими обстрілами Дніпропетровщини поранено 2 людини, масштабна пожежа на нафтобазі: подробиці від ДСНС.