Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Прохолода й комфорт: електротранспорт Дніпра готують до літа

З турботою про комфорт пасажирів. Щороку КП «Дніпровський електротранспорт» виконує обслуговування систем кондиціонування, а також проводить профілактичні ремонти контактної мережі. Як проходить підготовка громадського електротранспорту до літнього періоду та чому необхідно кожного сезону проводити ремонти мережі?

Павло працює майстром з ремонту охолоджуючого обладнання вже понад 15 років. Чоловік турбується про комфорт пасажирів дніпровського електротранспорту п’ятий рік поспіль. Він зізнається, роботу дуже любить, не дивлячись на те, що вона доволі складна.

Павло, майстер з ремонту охолоджуючого обладнання вентиляції й кондиціонування: «Нелегко лазити на тролейбус та з тролейбусу під дротами.  Доводиться робити це багато разів за день, і також пил, бруд. Я дихаю усім тим, що тролейбус на себе зібрав за рік».

Обслуговування пройдуть 96 тролейбусів, а також комунальні автобуси. В спекотний сезон дніпряни віддають перевагу саме міському електротранспорту.

Нікіта Керенцев, провідний фахівець КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР: «Набагато приємніше рухатись на тролейбусі, в якому не так спекотно, як на вулиці. Пасажири дійсно дякують нашому підприємству, дякують тролейбусним депо, тому що справність кондиціонерів під час руху дійсно покращує поїздку та залишає приємні емоції після неї». 

Готують до літа не лише рухомий склад, а й контактну мережу.

Дмитро, майстер контактної мережі: «Зараз потепління. Властивість контактної мережі — вона стає м’якшою, еластичною. Зараз бригада підтягує тросову систему, контактний дріт. Зимою навпаки — воно все звужується, стає більш навантаженим. Тобто робимо сезоні регулювання. Влітку натягуємо дріт, а взимку робимо вставки контактного дроту». 

Читайте також: У Дніпрі фахівці Дніпроводоканалу навчаються протидіяти небезпечним ситуаціям