Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Програма соцзахисту: у терцентрах Дніпра надають безкоштовні послуги літнім містянам

Фізична реабілітація, дозвілля і смачний обід. У Дніпрі надають безкоштовні послуги одиноким людям поважного віку. Це міська комплексна програма. Літніх людей радо приймають у територіальних центрах. Соціальні працівники відвідують дніпрян і вдома. 

Наталія Альпаковська дякує соцпрацівникам. Дніпрянку провідують тричі на тиждень. Привозять і смачний обід.

Тетяна Іванова, соцпрацівниця: «Вона мені каже, дає завдання», – «У нас тандем», – «Ну, звичайно!»

У Соборному районі на обліку Дніпровського терцентру понад півтори тисячі підопічних. 30 з них отримують денний догляд. У відділенні є кабінет фізичної реабілітації.

Віктор Пічурін, лікар-реабілітолог: «Згинання, розгинання — якщо суглоби. Якщо у нас хребет, то це доска, профілактор Євмінова і навантаження, яке ми даємо людям. Ясно, що воно маленьке».

У кімнаті образотворчого мистецтва — пісочна терапія, малювання, картини бісером. Літні люди важко переживають війну. Але духом не падають і підтримують один одного.

Марія Снісарь, підопічна Соборного відділення Дніпровського терцентру: «Натхнення і настрій є, якщо не стріляють. Коли є натхнення, є бажання, є час — від нього відірватися не можна».

Сумувати не дадуть і на заняттях танцювального гуртка.

Жанна Аркадіївна, підопічна Соборного відділення Дніпровського терцентру: «Мені 81 рік, я дуже люблю танцювати. Чекаю не дочекаюся середи-п’ятниці, щоб сюди прийти та потанцювати».

Усі послуги для підопічних відділення терцентру, в тому числі гарячий обід, — безкоштовні. І в цих умовах літні люди мріють лише про одне.

Микола Ковтун, переселенець з Гуляйполя, підопічний Соборного відділення Дніпровського терцентру: «Щоб наші їх перемогли, щоб кацапів погнали в шию, щоб не було їх запаху навіть.
У мене ноги болять. Якби я міг, мені 67 років, узяв би рушницю — я сам за фахом снайпер, солдат в армії був».

Допомога для підопічних терцентру надається в рамках комплексної програми соціального захисту мешканців Дніпра.

Ірина Кишеня, начальниця відділення Дніпровського міського терцентру у Соборному районі: «Отримують соціальні послуги з догляду вдома, соціальної адаптації, денний догляд і натуральна допомога. Натуральну допомогу отримали більше тисячі чоловік, в том у числі 30% — люди, які мають статус «переміщені особи».

Відділення територіальну центру працюють у кожному районі Дніпра. Щоб отримати соціальну послугу від міської влади, потрібно звертатись до управління соціального захисту за місцем проживання.

Читайте також: У Дніпрі продовжують перевіряти стихійні та офіційні ринки — шукають заборонену рибу