Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Проблема дитячих садочків у Дніпрі зникає

Проблема дитячих садочків у Дніпрі потроху зникає. В минулому році міська рада відкрила 362 нових місця у дошкільних навчальних закладах. Це допомогло хоч трохи зменшити електронну чергу, бо вона досить велика – більш ніж 9 000 дітей чекають на свій дитячий садочок. 

«Зроблено капітальні ремонти у 22 групах, 12 з них наразі вже працює, і 10 груп готуються до відкриття: завозиться обладнання, іграшки, меблі», – говорить методист методичного центру управління освіти департаменту гуманітарної політики міськради Олена Кисільова

Зараз в місті функціонує двісті десять дошкільних навчальних закладів, які відвідуют 36 000 дітей Дніпра.  Нещодавно на житловому масиві Лівобережний-3 відкрилась ще одна новобудова. Її віддали під дитячий садок №1.

«Як тільки закінчяться будівельні роботи, поставки вже туди йдуть. Ми плануємо у березні його відкрити. Він дванадцятигруповий, на 220 місць», – додає  Олена Кисільова.

У цьому ж році міська влада поставила для себе ціль відкрити ще 10 груп у дитсадках по всьому місту. Тож, завідуючі дошкільних навчальних закладів просять батьків, ставайте скоріш у електронну чергу, бо місць не буде.

Мирко Аліна