Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Про урбаністику після війни: Дніпро преобразиться, щоб люди були щасливими

Про плани щодо розбудови і розвитку Дніпра після війни в етері телеканалу ДніпроTV розповів голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан.

– Та величезна кількість проектів щодо розвитку міста, яку планували, яку озвучували, вона буде реалізована після перемоги України?

– Обов’язково. Я думаю, що буде реалізовано набагато більшу кількість проектів.

Зараз – той час, коли ми не можемо, відповідно до 590-ї постанови, виконувати капітальні роботи. Місту заборонені ці роботи, лише поточні ремонти, підтримка.

Тому це належний час, у тому числі для наших архітекторів, для всіх творчих людей, для містобудівників, для тих, хто займається міським простором, для урбаністів – це гарний час та пауза для того, щоб накопичити достатню кількість проектів на майбутнє та після того, як закінчиться війна, і, я сподіваюся, країна буде відбудовуватись, я впевнений у цьому – будуть інвестиції, будуть міжнародні донори, і це той шанс, коли ми можемо дуже серйозно та швидко змінити обличчя нашого міста, і не лише нашого, а й інших міст. Але наразі ми говоримо саме про наше місто, нас це цікавить найбільше.

І тому я впевнений, що коли закінчиться війна, ми накопичимо достатню кількість проєктів, напрацювань, урбаністичних рішень для того, щоб місто стало більш комфортним, і все це реалізуємо одразу після війни і люди бачитимуть ці зміни, насолоджуватимуться цим та почуватимуться щасливими у Дніпрі, – переконаний Геннадій Корбан.

Читайте також: У центрі Дніпра відзначили день народження Олеся Гончара.