Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Пріоритети для ідей активних містян: житло для ВПО, медицина, енергозбереження

— Геннадію Олеговичу, Ви неодноразово наголошували на важливості для міста громадських проєктів, ініціатив звичайних містян. Сьогодні Громрада вже збирає ідеї — чи поки що це не першорядне завдання? Куди порадите спрямувати енергію активним дніпрянам, містянам, які хочуть взяти участь у покращенні життя у нашому місті?

— Сьогодні поставлено завдання мером, і Громадська Рада звернулася до всіх департаментів міськради з метою накопичення та напрацювання проєктів. Це проєкти, не тільки пов’язані з благоустроєм, але й проєкти, насамперед пов’язані з оновленням житлового фонду, з будівництвом житлового фонду для переселенців, яких у місті понад 150 000 осіб на сьогоднішній день.

Також це проєкти щодо покращення медицини — первинної та вторинної медицини, для того, щоб люди були в людських умовах, перебуваючи в лікарнях та приходячи до первинних центрів допомоги здоров’ю.

Тому всі ці проєкти напрацьовуються, всім поставлено такі завдання. Це пов’язано ще й з тим, що Європейський банк реконструкції та розвитку зараз виділяє достатньо коштів для того, щоб міста могли взяти участь у таких проєктах. Це й енергозберігаюча сфера, це й школи, утеплення шкіл, садків, утеплення лікарень, утеплення первичок. І знову ж таки будівництво чи реконструкція житла для переселенців.

Тому всіма цими проєктами місто займається активно, і мер, і виконком постійно наполягають на збільшенні таких проєктів для того, щоб вони були, і у разі наявності фінансування тоді ми можемо вже бути готовими, прийти з проєктами і отримати гроші в міжнародних донорів для того, щоб ці проєкти втілити у життя.

Тому робота ця йде, її, можливо, не так сильно видно, але повірте, через час ефект буде досягнутий масовий, і люди побачать таке велике покращення, я сказав би, — розповів голова Громадської Ради в етері каналу ДніпроTV.

Читайте також: У Дніпрі кілька трамваїв та тролейбусів змінять схему руху