Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Президент Володимир Зеленський оголосив 16 лютого Днем єднання

Розпалювання тривоги на темі вторгнення російських військ в Україну вже спричинило скасування авіарейсів, від’їзд олігархів за межі країни та посилене патрулювання Національною поліцією. Втім, чого варто чекати насправді? 

В інформаційному полі України активно сіють паніку. Вкотре ЗМІ призначають дату вторгнення агресора в країну. Нещодавно низка депутатів та олігархів навіть покинули державу чартерними рейсами. Президент же відреагував на це – пропозицією повернутися.

Володимир Зеленський, президент України: «Я зараз пропоную вам протягом 24 годин повернутись на Батьківщину і стати пліч-о-пліч з українською армією, з нашою дипломатією, з нашим народом».

Згідно з останнім Указом Володимира Зеленського, 16 лютого стане Днем єднання. Гарант закликає вивісити прапори на будинках та о 10-й годині ранку виконати національний гімн. Також цим Указом президент підвищує зарплати військовослужбовцям уже з початку наступного місяця. Тим часом Національна поліція перейшла на посилений режим несення служби с 14 по 19 лютого.

«Збільшення кількості патрулів, які забезпечують публічну безпеку та порядок на вулицях. Розгортання додаткових ситуаційних центрів для цілодобового моніторингу оперативної обстановки в країні. Взяття під охорону об’єктів критичної інфраструктури, органів державної влади та місцевого самоврядування».

Втім, Олексій Резніков, міністр оборони України, у прямому ефірі одного з національних каналів заявив, що підстав для введення в Україні військового стану – немає.

Олексій Резніков, міністр оборони України: «Я переконаний, що для введення такого стану, особливого правового режиму, сьогодні  абсолютно немає підстав. Тільки заради того, щоб урегулювати або внормувати медійну сферу і простір – ні в якому разі цього робитися не може».

Вторгнення в Україну – чутки про це дещо перебільшені, як говорив Марк Твен. А найбільший ворог, що б не говорили політики, – це паніка. Тому готуємо прапори, вчимо гімн і єднаймося.